TeleControl távfelügyeleti rendszer

A TeleControl távfelügyeleti szoftver a FOR-VID Kft. saját fejlesztése, melyet társaságunk a mindenkori felhasználók rendelkezésére bocsát. A szoftver telepítésénél minden felhasználó saját regisztrációs kódot kap, melynek segítségével jogosan használhatja a TeleControl távfelügyeleti rendszert.

A TeleControl távfelügyeleti szoftver a mindenkori felhasználó kijelölt telephelyén kerül üzembehelyezésre. Az üzemeltetés feltételei egy működő telefonos, illetve GSM kapcsolat, valamint egy megléve PC + Monitor konfiguráció, melyen min. 10Mb helyet kell a szoftver részére biztosítani. A TeleControl távfelügyeleti rendszer nem igényel külön „távfelügyeletes” számítógépet.

A távfelügyeleti szoftver Windows XP operációs rendszerre lett kifejlesztve, azonban ettől eltérő (win7, win8.1, win10) windows-os operációs rendszereken is futtatható.

Termékleírás

A TeleControl távfelügyeleti rendszer az F-V16 forgalomirányító berendezés és a távfelügyeleti szoftverrel üzemelő PC között GSM modemes kapcsolattal üzemel. Az F-V16 forgalomirányító berendezés és a modem között csak szoftveres kapcsolat van. Az egységes rendszer kialakítása érdekében az összeköttetéshez az RS232-es portot ajánljuk, mivel az F-V16 forgalomirányító berendezésben is ezt a portot részesítjük előnyben. Természetesen a felhasználó bármilyen kommunikációs portot (RS232, Indra, USB) és bármilyen modem eszközt használhat, amennyiben az adatátviteli sebességet 9600 baud-ra lehet állítani. Az adatátviteli költségek minimalizálásának érdekében társaságunk a GSM modemes kapcsolatot javasolja.

A távfelügyeleti szoftver eseménynaplójába 200 db bejegyzés és azok idő indexe tárolódik automatikusan, majd minden további új bejegyzés a legrégebbi adatok felülírásával kerül letárolásra. Az eseménynaplóba az esetleges meghibásodásokon kívül a kézi üzem módváltások adatai mentődnek le. Az eseménynapló bejegyzéseit bármilyen file formátumban ki lehet nyomtatni.

Használata
 1. Kapcsolat gomb használatával a szoftver elindítása
 2. Magyarország régiós térképéről a kívánt régió, majd település és végül a csomópont kiválasztása
 3. Kiválasztás után automatikus betárcsázás (modemes kapcsolat létesítése)
 4. Az aktív kapcsolat létrejötte után a választható műveletek:
  • Megjelenítés fázisterv, vagy helyszínrajz formátumban
  • Üzemmód állítás
  • Dátum/Időállítás
  • Eseménynapló megtekintése, illetve nyomtatása / valós idejű helyszínrajz nyomtatása
 5. Kapcsolat bontása a kapcsolat menü befejezés gombbal
 6. Az eseménynaplóba mentett adatok nyomtatása

Kresz Suli: www.kresz-suli.hu

Közlekedj okosabban, élj egészségesebben!