FV -Yellow Dual Flash

Kiemelten veszélyes útszakaszokon áthaladó keresztirányú járműforgalom, valamint gyalogátkelőhelyek, kerékpárút átvezetések jobb észlelhetőségének érdekében, illetve forgalomtechnikai szempontból fokozottan veszélyes területek jelzésére telepítendő villogó fényberendezés.
Termékleírás

 A berendezés alapesetben sötét, de gyalogos bejelentkezés esetén (passzív infra) a FV-Yellow Dual Flash berendezés villogni kezd. A villogó „aktív” üzemmód időzített, így a vezérlő mindaddig villogtat, míg folyamatos gyalogos bejelentkezést észlel. Az aktív üzemmód gyalogos bejelentkezés híján 60 másodpercig tart. Az oszlopok tetején helyezzük el a napelemet és az akkumulátortartó szekrényben a töltésvezérlőt, valamint a szolár akkumulátort. Az útpálya két szélére telepített berendezés egymással rádiós kapcsolatban van, így érzékelik az ellenkező oldalon történt gyalogos bejelentkezést is. A tápellátás szempontjából a berendezések külön napelemes rendszerrel vannak ellátva.

Ez a működési séma megakadályozza, hogy a gépjárművezetők megszokják a sárga-villogó berendezést, és a későbbiekben a biztonságos átkelést növelő funkció elsikkadjon.

 

Műszaki jellemzők
Funkció veszélyre figyelmeztető, sárga-villogó berendezés
Felszerelhető Ø89mm tüzihorganyzott oszlopok (1,2m betonban, 6m magas) törzsére, a „Kijelölt gyalogátkelőhely” HI fóliás KRESZ-táblák fölé
Méretek 766mm x 223mm x 65mm
Világítás két fénypontos, villogó
Technológia LED - es fényjelzés, passzív infra érzékelő
Aktív üzemmód 60 másodperc
Táp 12V DC
Akkumulátor szekrény IP54
Kummunikáció az egységek között rádiós kapcsolat
Egységek száma 1-1 db  FV-Yellow Dual Flash

 

Kresz Suli: www.kresz-suli.hu

Közlekedj okosabban, élj egészségesebben!